1024 Budapest, Retek u. 33-35.

Tudásunk abban mérettetik meg igazán, hogy mennyi örömet sikerül vele szereznünk pácienseinknek, mi magunk emberként pedig abban, hogy mit teszünk meg ezért. Álljon itt tehát bevezetőként Szabó Lőrinc verse, reméljük, hogy mindenki hasonló élménnyel indul el tőlünk, mi magunk pedig mindent megteszünk azért, hogy ezt az élményt minél több ember átélhesse. Jótékonysági projektjeinkről itt olvashat. Ha szívesen csatlakozna erőfeszítéseinkhez, működne együtt velünk, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

jotekonysag-001

KÁRPÁTALJAI JÓTÉKONYSÁGI LÁTÁSSZŰRÉS – 2014. MÁRCIUS

Március végén a kárpátaljai Beregszászon jártunk, ahol 150 főt vizsgáltunk meg rögtönzött rendelőnkben. Köszönjük szépen a meghívást a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének, örülünk, hogy segíthettünk.

ROMÁN ORTODOX TEMPLOM CSALÁDI NAPJA – 2013. NYÁR

Az ortodox templom családi napjára kaptunk meghívást, ahol szűréseket végeztünk. Az MR1 Kossuth Rádió román nemzetiségi műsorának riportere Simó Klárával, az Optistyle Optikai Szalon vezetőjével beszélgetett.

jotekonysag-002
jotekonysag-003

JÓ LÁTÁST AJÁNDÉKBA – ÚJ SZEMÜVEGEK A DÉVAI ÁRVA GYEREKEKNEK 2012

Alig 3 órára a magyar határtól, van egy hely Erdélyben, amely az adakozó emberi szeretet és összefogás jelképévé lett. Ez Déva, ahol Böjte Csaba ferences szerzetes több száz árvának teremtette meg az érdemes és értelmes élet lehetőségét. Csaba testvérnek és az árváknak minden adományra szükségük van, s ezt Simó Klára, az Erdélyből elszármazott, mára budapesti optikai szalon tulajdonosnő is jól tudta…

OPTIKAI MAGAZIN

Egy szép hagyomány folytatódik
“Jól csak a szívével lát az ember”
(ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY) br

Örömmel olvastuk a magazin múlt évi utolsó számában, hogy újra akadt egy nagylelkű kollégánk, illetve kolléganőnk – név szerint Simó Klára -, aki felvállalta azt a nemcsak anyagi áldozattal, hanem óriási szervező munkával járó feladatot, hogy Böjte atya “gyermekei” 2011-ben is szépnek lássák a világot. Csodálatos, hogy az árváknak a szemüvegeken kívül még egyéb ajándék is jutott. Akik az Oprikai Magazin rendszeres olvasói, tudhatják hogy ezzel egy közel öt éves szép hagyomány folytatódott.

Morvay Miklós
Optikai magazin

jotekonysag-004
jotekonysag-005

A jó látás védelmezője

Szeptember végén Simó Klára látszerész, optometrista felajánlásának köszönhetően díjmentes szemvizsgálaton vettek részt a Szent Ferenc Alapítvány Hunyad megyei gyermekei. A szatmári származású, sokáig Déván élt, két évtizede Budapestre áttelepült Simó Klára kollégájával, dr. Feminger Andrea szemész főorvossal együtt a legkorszerűbb felszerelésekkel megvizsgálták a dévai, szászvárosi és petrozsényigyermekotthonok minden olyan gyermekét, akiknél a nevelők valamilyen látási problémát észleltek, ez többszáz gyermeket jelentett.

Táltosbárka

A rendezvény ideje alatt az Optistyle szalon vezetője, Simó Klára optikus tart szemvizsgálatot a látogatóinknak, és egyúttal Böjte Csaba neveltjeinek gyűjt használt szemüvegkereteket. Ősszel Dévára utazik, hogy a helyszínen megvizsgálja az otthonban élő gyermekek szemét, és új szemüveget készítsen számukra. Kérjük, ha van használt – és még használható – szemüvegkeretük, hozzák el és adják le az optikus sátrában.

jotekonysag-006
jotekonysag-007

Éles látást kaptak ajándékba a dévai árvák

Alig 3 órára a magyar határtól, van egy hely Erdélyben, amely az adakozó emberi szeretet és összefogás jelképévé lett. Ez Déva, ahol Böjte Csaba ferences szerzetes több száz árvának teremtette meg az érdemes és értelmes élet lehetőségét. Csaba testvérnek és az árváknak minden adományra szükségük van, s ezt Simó Klára, az Erdélyből elszármazott, mára budapesti optikai szalon tulajdonosnő is jól tudta.

KOSSUTH RÁDIÓ SMINK NÉLKÜL CÍMŰ MŰSOR

A mikrofonnál Keresztes Ilona és Varga Júlia.
Nagyon szép hétvégét kívánok mindenkinek, most, hogy végre újra mindenki együtt lehet. Jöhetnek a Nők minden mennyiségben. Hiszen annyi zseniális asszony él Magyarországon, hogy alig győzzük bemutatni őket. És ilyen időben a legjobb a szobában ülni és rádiózni. *** Éles látás ajándékba! Simó Klára retur jegye Dévára. Egy pesti optikus, egy árvaház és sok gyerek.

jotekonysag-008
jotekonysag-009

Amerikai hírújság

Nyugati jelen

jotekonysag-010
jotekonysag-011

SERVUS HUNEDORA

Optikai Magazin

jotekonysag-012
jotekonysag-013

Szabó Lőrinc: Új szemüveg

Hogy mondjam el, hogy ne nevessetek?
…Kifizettem az új szemüveget,
s alig léptem ki a boltból, alig
néztem körűl az utcán egy kicsit,
ég s föld kivirult: házak, emberek,
az egész világ újjászületett.

Nem győztem n é z n i. Mintha hirtelen
megrészegedett volna a szemem,
olyan szép volt az első pillanat,
erősebb lettem, frissebb, biztosabb,
s mint egy mennyei festő tárlatán,
úgy bámészkodtam a sok új csodán.

Rajz és rend ébredt, nyugodt muzsika,
a láthatár levetette puha
párlatát, fény és árny kettészakadt,
tündököltek a tiszta vonalak,
és lent sín s fent a háztető,
mind igaz lett, kemény és érthető.

S ráismertem a táj színeire:
így lobogtak négy-öt esztendeje,
és azelőtt is, sokszor, régen is,
már diákkorom idejében is,
valahányszor gyengülő szememet
megreparálta egy-egy szemüveg.

Az örök világ megint fiatal!
Szinte szálltam a szem szárnyaival,
szinte a testem is repűlt vele,
kezem kinyúlt kilométernyire,
és látott és ízlelt és szimatolt,
és a gyönyörért csupa hála volt-

s hiába tudtam, hogy mindezt csak egy
kis műszer teszi, egy új szemüveg,
ma egész nap örültem neki és
hit voltam megint és lelkesedés,
hogy bár öregszem (no, nevessetek!)
én mindig, mindig újjászületek.