1024 Budapest, Retek u. 33-35.

Magyar Demokrata (online)

Hálásan köszönjük a Magyar Demokrata hetilapnak a cikket, amelyben Klára Simónak, az Optistyle Optikai Szalon tulajdonosának élettörténetébe kaphatnak betekintést. "Tíz éve sikerült megnyitnia saját üzletét, az Optistyle-t, ahol nemcsak a minőségre figyelnek, hanem arra is, hogy időt szánjanak az ügyfelekre: családias közegben, kávéval és erdélyi csokoládéval várnak mindenkit. Sőt, a helyiségben egy zongora is helyet kapott, amely mellé szívesen odaülnek a vendégek, köztük rengeteg itt megforduló művész is."

OptiStyle Optikai Szalon - Simó Klára
Simó Klára - OptiStyle Optikai Szalon

Mandiner

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Mandiner Magazin készített velünk interjút, amelyet ezúton is hálásan köszönünk!
"Simó Klára, a Transilvanum Alapítvány alapító elnöke és megálmodója, a tízéves Optistyle Optikai Szalon tulajdonosa zongoristaként végzett, férjével és egyetlen táskával, nehéz szívvel hagyta ott Erdélyt a romániai forradalom idején, és költözött Magyarországra. A letelepedés után három évvel már Budapest egyik prémium optikai szalonjának vezetője lett. Milyen út vezetett idáig, és hogyan lesz egy zongoristából optikus?"

Magyar Demokrata hetilap

Hálásan köszönjük a Magyar Demokrata hetilapnak a megjelenést és a tartalmas interjút.
Ahogy a cikk címe is árulkodik, Simó Klára, az Optistyle Optikai Szalon tulajdonosa és a Transilvanum Alapítvány megalapítója, mindenével azon dolgozik, hogy elhozza Erdély báját és vele együtt az egyedülálló kultúrát Magyarországra.
Az Optistyle Optikai Szalon minden szeglete magában hordozza az erdélyi kötődést és a családias hangulatot, amely Klára személye nélkül, aligha jöhetne létre.
Szeretettel várjuk Önöket az Optistyle Optikai Szalonban!

OptiStyle Optikai Szalon - Simó Klára
Simó Klára - OptiStyle Optikai Szalon

Tollal.hu

"Klára a pohár alátétektől a szemüvegtörlőkig minden téren ügyelt és ügyel a részletekre és a harmóniára: egy kellemes csokoládébarna árnyalat uralja a teret, ahol semmi sem szögletes, minden bútor kerek formájú, az előtérben található asztalok pedig lekerekített, zongora formájúra lettek megtervezve. Az üzletben - számára természetes módon - egy pianínó is helyet kapott, amelyen nemcsak a tulajdonos, hanem vendégei is előszeretettel játszanak. Amikor a megfelelő zongorát kereste optikájához, lényeges szempont volt, hogy olyat találjon, amelynek kalapácsai is láthatóak zongorázás közben, mert észrevette, hogy felnőttként is örömet okoz figyelni ezek mozgását."

Hálásan köszönjük a tollal.hu-nak a szép cikket, amelyet szalonunkról írtak.

Éva magazin

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy az Éva Magazin készített velünk egy tartalmas anyagot. Hálásan köszönjük a kedves szavakat és a kellemes beszélgetést!

"Simó Klárában három ember szenvedélye és elhivatottsága találkozott: egy művészé, aki zongorázik, táncol és énekel; egy teremtő erejű hívőé, aki létrehozott egy fantasztikus alapítványt és egy optometristáé, akihez hazánk legnevesebb művészei járnak szemüvegért."

ÉVA magazin OptiStyle Optikai Szalon - Simó Klára interjú
Simó Klára - OptiStyle Optikai Szalon

Képmás Magazin

Hálásan köszönjük Vadas Henriettának, a Képmás magazin újságírónőjének, a kellemes beszélgetést és az ebből készült interjút.

"Az Optistyle Optikai Szalonba lépve Klára széles mosollyal és csilingelő hanggal fogad. Megkér, hogy várjak néhány percet, amíg befejezik a fotózást, social media szakértőjével éppen a szalon közösségi oldalaira készítenek fotókat. Közben körbenézek az üzletben. Minden tiszta és rendezett, a rengeteg szemüveg és tükör mellett ott díszelegnek a falon az Erdélyt, illetve híres zeneszerzőket ábrázoló képek."

Montázs Magazin: 10 éves a stílusos OptiStyle

"Az apró gondossággal berendezett optikában mindenhol Erdély köszön vissza. A falon a képek, a cégér, a festmények erdélyi művészek keze munkáját dicsérik, a bútorokat erdélyi szakemberek készítették." - írja rólunk a Montázs Magazin.

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az Optistyle Optikai Szalonban olyan erdélyi művészek alkotásai jelenhetnek meg, mint Sabau-Trifu Cristina, aki a bejárati cégért tartó, violinkulcs formájú vasrudakat készítette. A falakon szalmából font képek is láthatóak, amelyeken természetesen itt is megjelenik a zene: az egyik képen a „vidám szemű” Mozart lett megörökítve. Ezeket a különleges képeket az erdélyi Bakó Anna szalmaszobrász készítette.

10 éves a stílusos OptiStyle

Magyar Katolikus Rádió

A Magyar Katolikus Rádiónál járt Klára Simó, ahol egy interjú keretén belül mesélt életútjáról és az optikáról. Tartsanak egy kis szünetet és hallgassák meg az Optistyle Optikai Szalon tulajdonosának gondolatait a linkre kattintva.

MAGYAR NEMZET

Örömmel tölt el bennünket, hogy az Optistyle Optikai Szalonban láthatóvá tudtuk tenni az erdélyi értékeket, s ezáltal meg tudtuk mutatni, mennyire fontos számunkra a művészet és a kultúra. Szívmelengető érzés, hogy a Magyar Nemzet is ezt emelte ki a velünk készített cikkükben, amikor nálunk jártak.

"Bármerre nézünk a szalonban, erdélyi alkotók munkáival találkozunk. A falon a képek, a cégér, a festmények erdélyi művészek keze munkáját dicsérik, a bútorokat erdélyi szakemberek készítették. Minden bútor kerekded, az előtérben található asztalok zongora formájúak. A falakon szalmából font képek is láthatók, melyek elkészítése bonyolult és nagy koncentrációt igénylő folyamat: a szalmaszálakat darabonként, precízen kell felragasztani. Ezeket a különleges képeket az erdélyi Bakó Anna szalmaszobrász készítette. A zene szeretetét a bolt logóján a violinkulcs szimbolizálja, az optikát a szem, de megjelenik a bejárati cégéren is ez a két motívum. Ez utóbbit Sabau-Trifu Cristina egyházi művész készítette, aki többek között a pápa csíksomlyói ruhájának is megalkotója."

Magyar Nemzet

MÁRIA RÁDIÓ

Hálásan köszönjük a Mária Rádiónak a mély beszélgetést! A linkre kattintva visszahallgathatják, hogyan vált a látszerészet tudománya Simó Klára életének fontos részévé, valamint a fontos értékeket őrző Transilvanum Alapítványról is szó esik, amelyet Klára immáron 8 éve álmodott meg.

Erdélyi fiataloké a jövő - XYZ
Prekopa Donáttal 2021. 07. 01.

Forradalom idején költözött Magyarországra, ahol egy sikeres karrier út mellett egy mecénás közösséget is létrehozott hozzá hasonló helyzetben lévőknek.
Erdélyi tehetséges fiataloknak, akiknek elég egy kevés segítség ahhoz, hogy a tehetségüknek megfelelően tudjanak érvényesülni a nagyvilágban.
Erről a sikertörténetről és több generációs erdélyi identitásról beszélgetünk!

KERESZTÉNY ÉRTÉKEK (2021. 06. 27. 12:00 – 13:00)

„Maradhat-e érintetlen a politika világától a keresztény egyház?” Ez a kérdés is felmerül a „Hajnalhasadás” elnevezésű előadássorozatban. A témáról Dr. Fábri Györgyöt, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának habilitált docensét is kérdezzük az eheti Keresztény Értékekben. Vasárnap délben megismerhetik a Transilvanum Alapítványt, és annak megálmodóját, Simó Klárát, aki moralitást és a kultúrát szerette volna egy közösségben megjeleníteni. Vasárnap 12 óra után Bóna Judit várja Önöket.

Muzsika és tudomány együttese

Zene és optika: különös kombináció. Simó Klára életében ezek jelentik az egyensúlyt. Több mint 30 éve költözött Erdélyből Magyarországra, hozta magával a szorgalmat, a műveltséget és a hitet. Optikai szalonja mellett létrehozta a Transilvanum Alapítványt, hogy az itt élő erdélyi magyaroknak legyen olyan közössége, ahol megőrizhetik az értékeiket.

Simó Klára
OptiStyle Optikai Szalon

10 éves a stílusos OptiStyle

Az OptiStyle egy meghitt bécsi cukrászdához hasonlóan kialakított magánoptika a Retek utcában. Simó Klára, akit sokan onnan ismernek, hogy a Transilvanum Alapítvány alapító elnöke, szakmájára nézve hivatalos látszerész-optometrista magánoptikája, az OptiStyle Optikai Szalon idén ünnepli 10 éves évfordulóját.

Optika Hungary esemény hivatalos megnyitója

Immár 25-dik éve veszek részt az optikusok éves rendezvényein, nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a kétévente megrendezésre kerülő Optika Hungary esemény hivatalos megnyitóján 2015-ben mint elnökségi tag vehettem részt.

szakmai események

Divatbemutató - OptiStyle Optikai Szalon - Simó Klára

Divatbemutató - Korszerű magyar viselet
Szemüvegek: Simó Klára, OptiStyle Optikai Szalon
Ruha: Takács Zsuzsa
Helyszín: Józsa Judit Művészeti Galéria

Varilux Mester Optika

Számunkra az Optistyle Optikai Szalonban elsődleges szempont, hogy a legmagasabb szintű szakmai tudással álljunk kedves pácienseink rendelkezésére! Ezért is vagyunk nagyon hálásak, hogy szalonunk ebben az évben is elnyerte az Essilortól a Varilux Mester Optika címet!

szakmai események
média események

SZEMLÉLEK

A világon éljenek bárhol, az erdélyi származású embereknek nyújt találkozási pontot és közösséget a Transilvanum Alapítvány, melynek alapító elnökével beszélgettünk.

Tovább olvasom

Október a látás hónapja.

Október a látás hónapja. Ennek alkalmából, Klára Simó az Optistyle Optikai Szalon tulajdonosa, valamint Dr. Zólyomi Tímea gyermekszemész mesélt a látás fontosságáról a BonumTV Délelőtt című műsorában. Hálásan köszönjük a meghívást és szívből örülünk, hogy egy kellemes beszélgetés keretin belül oszthattuk meg gondolatainkat az optikáról és az általunk képviselt értékekről.

szakmai események
média események

DIPLOMATA MAGAZIN – 2018.

A hónap végéig érvényes a Diplomata magazinban is meghirdetett akciónk: aki progresszív szemüveget rendel nálunk, egy pár ugyanolyan egyedi lencsét kap ajándékba! Érdemes kihasználni a lehetőséget, és felhasználni a lencséket második vagy pótszemüveg készítéséhez. Szeretettel várjuk kedves vendégeinket!

DIPLOMATA MAGAZIN – 2016.

szakmai események
média események

DIPLOMATA MAGAZIN – 2014. DECEMBER

DIPLOMATA MAGAZIN – OPTISTYLE NYÁRI AJÁNLAT

szakmai események
média események

OPTIKAI MAGAZIN 2014. JÚNIUS

DIPLOMATA MAGAZIN 2014/2

szakmai események szakmai események
média események

HVG – EZ ITT A REKLÁM HELYETT

CCIFH 2013 ÉVKÖNYV

média események média események média események
média események

ELLE MAGAZIN

MOBILEUM

A mobileum címlapján Salamon Krisztina az OptiStyle Optikai Szalon szemüvegét viseli.

média események
média események média események

OPTIKAI MAGAZIN

VAJDAHUNYADI ÚJSÁG CIKK (ZIARUL HUNEDOREANULUI DEVA) 2012.10.10

média események média események média események média események média események

ELITE MAGAZIN – ORVOSLÁS ÉS VARÁZSLAT

ERDÉLYORSZÁG AZ ÉN HAZÁM FESZTIVÁL 2012. JÚNIUS 30-JÚLIUS 1.

média események
média események

OPTIKAI MAGAZIN

Egy szép hagyomány folytatódik
“Jól csak a szívével lát az ember”
(ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY)

Örömmel olvastuk a magazin múlt évi utolsó számában, hogy újra akadt egy nagylelkű kollégánk, illetve kolléganőnk – név szerint Simó Klára -, aki felvállalta azt a nemcsak anyagi áldozattal, hanem óriási szervező munkával járó feladatot, hogy Böjte atya “gyermekei” 2011-ben is szépnek lássák a világot. Csodálatos, hogy az árváknak a szemüvegeken kívül még egyéb ajándék is jutott. Akik az Oprikai Magazin rendszeres olvasói, tudhatják hogy ezzel egy közel öt éves szép hagyomány folytatódott.

Morvay Miklós
Optikai magazin

Mit rejtenek a dobozok?

média események
média események

A JÓ LÁTÁS VÉDELMEZŐJE

Szeptember végén Simó Klára látszerész, optometrista felajánlásának köszönhetően díjmentes szemvizsgálaton vettek részt a Szent Ferenc Alapítvány Hunyad megyei gyermekei. A szatmári származású, sokáig Déván élt, két évtizede Budapestre áttelepült Simó Klára kollégájával, dr. Feminger Andrea szemész főorvossal együtt a legkorszerűbb felszerelésekkel megvizsgálták a dévai, szászvárosi és petrozsényigyermekotthonok minden olyan gyermekét, akiknél a nevelők valamilyen látási problémát észleltek, ez többszáz gyermeket jelentett.

TÁLTOSBÁRKA

A rendezvény ideje alatt az Optistyle szalon vezetője, Simó Klára optikus tart szemvizsgálatot a látogatóinknak, és egyúttal Böjte Csaba neveltjeinek gyűjt használt szemüvegkereteket. Ősszel Dévára utazik, hogy a helyszínen megvizsgálja az otthonban élő gyermekek szemét, és új szemüveget készítsen számukra. Kérjük, ha van használt – és még használható – szemüvegkeretük, hozzák el és adják le az optikus sátrában.

média események
média események

ÉLES LÁTÁST KAPTAK A DÉVAI ÁRVÁK

Alig 3 órára a magyar határtól, van egy hely Erdélyben, amely az adakozó emberi szeretet és összefogás jelképévé lett. Ez Déva, ahol Böjte Csaba ferences szerzetes több száz árvának teremtette meg az érdemes és értelmes élet lehetőségét. Csaba testvérnek és az árváknak minden adományra szükségük van, s ezt Simó Klára, az Erdélyből elszármazott, mára budapesti optikai szalon tulajdonosnő is jól tudta.

GYERGYÓI KÉPVISELET

A rendezvény ideje alatt az Optistyle Szalon vezetője, Simó Klára optikus tart szemvizsgálatot a látogatóknak, egyúttal Böjte Csaba „árváinak” gyűjt használt szemüvegkereteket, majd ősszel Dévára utazik, hogy a helyszínen megvizsgálja az otthonban élő gyermekek szemét, és új szemüveget készítsen számukra. A szervezők kérik, ha a látogatóknak van használt – és még használható – szemüvegkeretük, hozzák el és adják le az optikus sátorban.

média események
média események

ÉLES LÁTÁST KAPTAK A DÉVAI ÁRVÁK

KOSSUTH RÁDIÓ SMINK NÉLKÜL CÍMŰ MŰSOR

A mikrofonnál Keresztes Ilona és Varga Júlia.
Nagyon szép hétvégét kívánok mindenkinek, most, hogy végre újra mindenki együtt lehet. Jöhetnek a Nők minden mennyiségben. Hiszen annyi zseniális asszony él Magyarországon, hogy alig győzzük bemutatni őket. És ilyen időben a legjobb a szobában ülni és rádiózni. *** Éles látás ajándékba! Simó Klára retur jegye Dévára. Egy pesti optikus, egy árvaház és sok gyerek.

média események
média események média események média események

DÉVAI JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓ

AMERIKAI - MAGYAR HÍRÚJSÁG

média események
média események

OPTIKA, ZONGORA ÉS A SZERETET NAGYLELKŰSÉGE

BUDAPESTI LUXUSSZEMÜVEGEK A SZENT FERENC ALAPÍTVÁNY GYERMEKEINEK

média események
média események média események média események

SERVUS MAGAZIN

OPTIKAI MAGAZIN

média események média események
média események

JÓTÉKONYSÁGI FELHÍVÁS

vasárnapi BLIKK 2011. szeptember 18.

BUDAI POLGÁR

média események média események
média események média események

OPTIKAI MAGAZIN - KÉT ÉRZÉK EGY HELYEN

OptiStyle Optikai Szalon megnyitó esemény a Művészetek Palotájában

2011. február 17. csütörtök 19 óra.

Megtisztelő számunkra, hogy Presser Gábor elfogadta felkérésünket és fellépésével tovább emelte az esemény fényét.

média események

Szeretettel várjuk optikánkban!

IDŐPONT FOGLALÁSHOZ
KATTINTSON IDE!